Proizvod dostupan

Sigurna kupovina

Besplatna dostava

Sigurna kupovina

CIJENA:

Original price was: 8.00 KM.Current price is: 5.00 KM.

CIJENA:

Original price was: 8.00 KM.Current price is: 5.00 KM.

Sastav: korijen konjogriza i 70% medicinski alkoholUpute za upotrebu:

Konjogriz - alkoholna tinktura 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

Konjogriz - alkoholna tinktura 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

  • Zato što kupujete po najpovoljnijim cijenama i uslovima na tržištu.
  • Zato što ste potpuno sigurni svi proizvodi su zapakovanu u originalnoj ambalaži.
  • Zato što znate da će kupljeni proizvod, bez ikakvih dodatnih troškova, na vašu adresu stići u najkraćem mogućem roku.
  • Zato što znate da je vaša kupovina 100% sigurna, brza i jednostavna.
  • Zato što u slučaju da primjetite da je kupljeni proizvod oštećen prilikom transporta ili pogrešan, imate pravo da isti vratite, te dobijete drugi ili ostvarite povrat novca.

Sve proizvode dostavljamo brzom poštom, besplatno za sve narudžbe iznad 50 KM. Besplatnu dostavu vršimo na području Tuzlanskog kantona ali i u ostalim gradovima u zavisnosti od potražnje samih proizvoda.

U roku od 24 sata imate pravo na prijavu ukoliko ste dobili proizvod koji je oštećen. Ukoliko se utvrdi da je Vaša prijava opravdana, možete dobiti novi proizvod ili povrat ukupnog iznosa novca.

Ljekovita svojstva:

Konjogriz kao lijek se primenjuje za razne tegobe. Zbog sadržaja već pomenute hemijske supstance inulina ima pozitivan uticaj na prevenciju srčanih bolesti.

Smanjuje nivo lošetg holesterola  u krvi, koji dovodi do povišenja krvnog tlaka. Upravo on povećava verovatnoću nastanka moždanog i srčanog udara.  Te tako Konjogriz ujedno i snižava krvni tlak.

Zatim, sveže iscijeđeni sok od listova konjogriza stabilizira nivo šećera u krvi. Sadrži protein adiponektin, koji ima značaj za prevenciju dijabetesa.

Pozitivan efekat ima na krvnu sliku u slučaju da patite od anemije.

Važi za dobru prevenciju nastanka kamena u bubrezima.

Dobra je kod liječenja žutice i kod problema sa pankreasom.

Sprečava razvoj infekcije uzrokovane bakterijama, zbog svog antimikrobnog dejstva. Pored toga ima i antigljivična kao i protivupalna svojstva.

Konjogriz ljekovitost posebno iskazuje svojim uticajem na čišćenje organizma. Pospešuje tijelo da se oslobodi otrova, a to naročito djeluje na jetru i bubrege. Pojačava lučenje žuči kao i izbacivanje vode iz tijela. Te tako olakšava proces eliminacije otrova preko mokraće i crijeva. Čisti slezinu, kao i krv.

Stoljećima je primenjivana Konjogriz kao lijek kod artritisa, a umanjuje bol još kod reume i osteoartritisa. Zahvaljujući svom antiinflamatornom svojstvu, djeluje na bolove u mišićima i protiv upalnih procesa.

Ima smirujući efekat na naše tijelo, te tako efikasno smanjuje stres i napetost. Upravo zbog toga pozitivan efekat daje u slučaju nesanice. Samim tim ujedno ima preventivno dejstvo na prerano starenje, hormonski disbalans i bolesti srca. Kao i mnoga druga stanja koja su uzrokovana stresom.

Još dobrobiti cikorije po zdravlje

Konjogriz zdravlje čini sveobuhvatno boljim. Posebno njen korijen, jer je bogat polifenolima, koji su antioksidansi. Tako njenom konzumacijom pospešuje se izbacivanje otrova iz tijela. Pa samim tim čisti i štiti sve naše organe i podstiče rad našeg imunog sistema.

Neke studije ukazuju na to da tinktura konjogriza utiče na smanjenje razvoja tumora. Za njeno antitumorsko djelovanje je odgovona supstanca po imenu fruktan koju sadrži. Naročito dobro preventivno djelovanje pokazuje na rak debelog crijeva i dojke.

Jedno od najačih uticaja iskazuje na naš digestivni trakt. Stabilizuje rad organa za varenje i otklanja smetnje pri varenju. Efikasno smiruje gorušicu, smanjuje tjegobe usled gastritisakolitisa i poboljšava usvajanje hranljivih materija u tijelu. Inulin ima dejstvo probiotika, pa tako čuva i obnavlja crijevnu floru, pospješuje varenje masti.

Zbog toga što sadrži vlakna i vitamine, ima uticaj na pravilnu peristaltiku crijeva kao i na lučenje želudačnog soka.

Konjogriz za mršavljenje pomaže, jer ima pozitivan uticaj na metabolizam i dobar je saveznik u održavanju željene tjelesne mase. Zahvaljujući vlaknima kojima obiluje uspešno reguliše nivo hormona gladi (grelina) u krvotoku. Dok zbog sadržaja oligofruktoze, suzbija apetit i pruža osećaj sitosti pa tako smanjuje unos kalorija i olakšava održavanje idealne kilaže.

Sastav: korijen konjogriza i 70% medicinski alkoholUpute za upotrebu:

3 puta na dan pomiješanu sa vodom ili nekim čajem po 10 do 15 kapi.

Nuspojave:

Konjogriz je biljka srodna nevenu i ambroziji. Iz tog razloga postoji mogućnost da su neki alergični na nju. Zato budite umjereni i oprezni prvih nekoliko puta prilikom njenog korišćenja.

Osobe koje imaju žučne kamence ne smiju pretjerivati sa njenom upotrebom, jer može dovesti do komplikacija. Takođe i oboleli od gastritisa trebaju biti umjereni kod upotrebe konjogriza.

Kontraindikacije ima sa lijekovima za smanjenje krvnog pritiska i usporavanje otkucaja srca. Jer vodopija smanjuje usvajanje ovih medikamenata u ljudskom tijelu. Naročito je to slučaj sa lijekovima na bazi beta blokatora.

Konjogriz u trudnoći nije uopšte preporučljiva. Jer može uticati na prevremenu pojavu kontrakcija, te izazivati komplikacije ili pobačaj. Dojilje takođe ne treba da je koriste.

Pretjerana upotreba može dovesti do pojave dijareje. Zato ako se odlučite zameniti svoju običnu kafu za cikorijinu, koristite je u manjim količinama.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Konjogriz - alkoholna tinktura 30 ml

Original price was: 8.00 KM.Current price is: 5.00 KM.

Plaćanje vršite dostavnoj službi prilikom isporuke narudžbe.