Proizvod dostupan

Sigurna kupovina

Besplatna dostava

Sigurna kupovina

CIJENA:

Original price was: 9.00 KM.Current price is: 8.00 KM.

CIJENA:

Original price was: 9.00 KM.Current price is: 8.00 KM.

Sastav: cvat noćurak i maslinovo ulje

Dostupnost: DOSTUPNO

Noćurak ulje 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

Noćurak ulje 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

  • Zato što kupujete po najpovoljnijim cijenama i uslovima na tržištu.
  • Zato što ste potpuno sigurni svi proizvodi su zapakovanu u originalnoj ambalaži.
  • Zato što znate da će kupljeni proizvod, bez ikakvih dodatnih troškova, na vašu adresu stići u najkraćem mogućem roku.
  • Zato što znate da je vaša kupovina 100% sigurna, brza i jednostavna.
  • Zato što u slučaju da primjetite da je kupljeni proizvod oštećen prilikom transporta ili pogrešan, imate pravo da isti vratite, te dobijete drugi ili ostvarite povrat novca.

Sve proizvode dostavljamo brzom poštom, besplatno za sve narudžbe iznad 50 KM. Besplatnu dostavu vršimo na području Tuzlanskog kantona ali i u ostalim gradovima u zavisnosti od potražnje samih proizvoda.

U roku od 24 sata imate pravo na prijavu ukoliko ste dobili proizvod koji je oštećen. Ukoliko se utvrdi da je Vaša prijava opravdana, možete dobiti novi proizvod ili povrat ukupnog iznosa novca.

Namjena:
Ulje noćurka je izvanredno za njegu suhe i zrele kože. Osim toga ublažava upale i može se primijeniti i kod prhuti. Ovo ulje se rado koristi za obogaćivanje drugih baznih ulja. Sprečava proizvodnju sebuma te je stoga pogodno i za njegu masne kože i kože koja je sklona aknama. Smiruje suhu, prhutavu kožu i svrbež, kao i kožu koja je sklona ekcemima i neurodermatitisu.
Daljnje osobine ulja noćurka:

• pomaže kod kožnih nečistoća
• vidljivo smanjuje crvenilo kože
• zaglađuje kožu i smanjuje bore i fine crte
• vlaži grubu i suhu kožu
• podupire posvjetljenje tamnih kolutova oko očiju
• smiruje upale
• pomaže kod prhuti i prhutave kože
Uzimanje ulja noćurka može biti korisno i u odvikavanju od alkohola. Naime, kod alkoholičara se smanjuje razina prostaglandina E1, što dovodi do depresije, koja pak potiče konzumaciju alkohola. Ulje noćurka smanjuje depresiju a samim time proporcijonalno djeluje i na želju za alkoholom. Poznato je da alkohol oštećuje jetru i bubrege, dok ulje noćurka spriječava blokadu enzima izazvanu alkoholom i tako predstavlja određenu zaštitu ovih organa.
Još u doba Indijanaca se radila kaša od noćurka za liječenje kožnih bolesti, čireva, ali i za ublažavanje lakših ozljeda.Zakljucak je da ulje zutog nocurka nalazi primjenu u lijecenju mnogih tegoba izazvanih usljed odredjenih poremecenih funkcija u organizmu.
Ulje zutog nocurka, tj. gama linolenska kiselina stiti zivce od ostecenja, pa je svakako dobrodosla osobama koje pate od poremecaja koji imaju negativan uticaj na mozdanu hemiju. Laboratorijskim istrazivanjima je potvrdjeno da ulje zutog nocurka moze imati povoljan uticaj u kontroli simptoma kod osoba koje boluju od Parkinsonove bolesti i multipla skleroze (MS).

Doziranje i način primjene:

Koristi se u dozi od jedne čajne žličice tri puta na dan. Najbolje je da se koristi nakon jela po jedna žlica. Ciklus uzimanja ulja može trajati najduže 21 dan, tako da nakon jednog ciklusa uzimanja trebate napraviti pauzu od barem 14 dana.

Držati na suhom i tamnom mjestu, u zatvorenoj ambalaži i u hladnjaku.

Čuvati od dohvata male djece. Ne preporuča se uzimanje trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Noćurak ulje 30 ml

Original price was: 9.00 KM.Current price is: 8.00 KM.

Plaćanje vršite dostavnoj službi prilikom isporuke narudžbe.