Proizvod dostupan

Sigurna kupovina

Besplatna dostava

Sigurna kupovina

CIJENA:

Original price was: 10.00 KM.Current price is: 9.00 KM.

CIJENA:

Original price was: 10.00 KM.Current price is: 9.00 KM.

Sastav: sikavica sjeme i 70% medicinski alkohol

Kako koristiti: 3x dnevno po 20 kapi u 1 dcl (decilitar) vode, čaja ili soka. Koristiti samo u razrijeđenom obliku.

Sikavica - alkoholna tinktura 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

Sikavica - alkoholna tinktura 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

 • Zato što kupujete po najpovoljnijim cijenama i uslovima na tržištu.
 • Zato što ste potpuno sigurni svi proizvodi su zapakovanu u originalnoj ambalaži.
 • Zato što znate da će kupljeni proizvod, bez ikakvih dodatnih troškova, na vašu adresu stići u najkraćem mogućem roku.
 • Zato što znate da je vaša kupovina 100% sigurna, brza i jednostavna.
 • Zato što u slučaju da primjetite da je kupljeni proizvod oštećen prilikom transporta ili pogrešan, imate pravo da isti vratite, te dobijete drugi ili ostvarite povrat novca.

Sve proizvode dostavljamo brzom poštom, besplatno za sve narudžbe iznad 50 KM. Besplatnu dostavu vršimo na području Tuzlanskog kantona ali i u ostalim gradovima u zavisnosti od potražnje samih proizvoda.

U roku od 24 sata imate pravo na prijavu ukoliko ste dobili proizvod koji je oštećen. Ukoliko se utvrdi da je Vaša prijava opravdana, možete dobiti novi proizvod ili povrat ukupnog iznosa novca.

Ljekovita svojstva:

Stari Grci koristili su izreku da koliko je zdrava jetra toliko je zdrav čitav organizam! Da je tomu tako danas su potvrdila brojna istraživanja o samom radu organa i organizma. Jetra je ključni organ metabolizma i sekrecije, kontinuirano izložena ksenobioticima zbog svog strateškog položaja u tijelu. Toksini iz probavnog trakta prvo ulaze u jetru što dovodi do njezinih raznih poremećaja, disfunkcija i bolesti. Dugi niz godina se baš silimarin koristi kao „hepatoprotektor“, odnosno zaštitnik jetre. Silimarin blokira centre vezivanja toksina i time sprječava i otežava njihovo nakupljanje u jetri.

Jetra filtrira i detoksicira

Sve što dođe na našu kožu ili u naš organizam, odlazi u jetru na filtraciju. Jetra je najveći organ za detoksikaciju i probavu u tijelu. To je tjelesni filter – filtrira sve s čime dođemo u dodir; zrak koji udišemo, hranu koju jedemo, vodu koju pijemo, sve što stavimo u ili na svoje tijelo, sve to jetra mora preraditi. Njezin posao je da štiti naše tijelo od štetnih kemikalija, otrova, toksina, loše prehrane i još mnogo toga. Kad konzumiramo hranu, na jetri je da metabolizira i eliminira sve štetne konzervanse, pesticide, herbicide, teške metale, kemikalije, bakterije i mnoštvo aditiva koji mogu biti prisutni u njoj.

Jetra pretvara hranjive tvari

Osim filtracije jetra sudjeluje u pretvorbi- pretvara hranjive tvari iz hrane u hranjive tvari koje organizam može iskoristiti, pohranjuje te tvari i isporučuje ih stanicama kada je to potrebno. Također, konstanto odražava razinu šećera u krvi, te skladišti vitamine i minerale. Igra važnu ulogu u metabolizmu bjelančevina, pretvara aminokiseline iz hrane kako bi se mogle koristiti za proizvodnju energije.

Jetra hrani sve stanice u organizmu

Kad jetra ispravno radi, naša krv je čista, bez patogenih mikroorganizama i bogata je hranjivim tvarima koje hrane stanice našeg organizma. Kad je jetra zagušena, naša krv se slabo filtrira (primarni zadatak jetre) i na kraju postane opterećena toksinima i ima manjak hranjivih tvari. Put od hrane do krvotoka je želudac-crijeva-portalna vena-jetra-krv. Ono što jedemo ide u želudac na probavu, apsorpcija se događa u tankom crijevu, zatim portalnom venom do jetre koja na kraju šalje hranjive tvari (ili toksine) u krv. Ako je proizvodnja žuči ugrožena oštećenjem jetre, to može utjecati na pravilnu apsorpciju vitamina A, D, E, K, i B12, stoga je apsolutno krivo dodatno unositi te vitamine u obliku multivitamina jer se, obzirom da jetra ne radi kako treba, neće niti moći iskoristiti u organizmu.

Jetra je ključna za ravnotežu hormona

Dvije su glavne faze prilikom kojih jetra radi detoksikaciju i eliminaciju toksina. Većini ljudi prva faza radi dobro, dok je druga faza obično usporena. Ako druga faza ne radi učinkovito, toksične kemikalije koje jetra mora dalje pretvarati dulje ostaju u našem organizmu. Važno je znati da je nemoguće biti u hormonskoj ravnoteži ukoliko jetra tromo radi. Jedna od najvažnijih funkcija jetre je razgradnja i uklanjanje viška hormona iz vašeg tijela, posebice estrogena. Nakon što estrogen obavi svoj posao u tijelu, šalje se u jetru kako bi se mogao razgraditi i ukloniti kroz debelo crijevo. Nažalost, ako je jetra opterećena, tada ne može optimalno funkcionirati i stoga ne može ukloniti estrogen svojom normalnom brzinom. Tako se estrogen ne metabolizira ispravno i može se ponovno apsorbirati natrag u tijelo.

Jetra utječe na rad baš svakog organa u tijelu

Naša koža i raspoloženje uvijek signaliziraju kad je jetra zagušena ili prenapregnuta (što znači da se umorila od neutralizacije suviška ksenobiotika iz okoliša). Kad se to dogodi, naš obrambeni sustav pada. Drugim riječima, kada je jetra zakrčena ili bolesna, utječe na sve organe. „Alarmni sustav“ koji nam javlja da je jetra u izrazitom stresu ili neravnoteži možete pronaći ukoliko patite od sljedećih stanja:

 • Hashimoto i hipotireoza
 • Dijabetes
 • ciste na jajnicima
 • alergije
 • krvarenje desni
 • problemi sa spavanjem, učestala noćna buđenja
 • visoki kolesterol i masnoće u krvi
 • povišeni ALT i AST jetreni enzimi
 • PMS
 • problemi s pamćenjem, kognitivna disfunkcija
 • probavni problemi (nadutost, zatvor)
 • pretilost, prekomjerna tjelesna težina
 • hormonska neravnoteža – dominacija estrogena
 • akne, ekcemi, mrlje, suhoća kože i svrbež, psorijaza
 • izraziti umor i nedostatak energije

Sastav: sikavica sjeme i 70% medicinski alkohol

Kako koristiti: 3x dnevno po 20 kapi u 1 dcl (decilitar) vode, čaja ili soka. Koristiti samo u razrijeđenom obliku.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Način čuvanja: na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi do 25°C.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama ni djeci.

Sikavica - alkoholna tinktura 30 ml

Original price was: 10.00 KM.Current price is: 9.00 KM.

Plaćanje vršite dostavnoj službi prilikom isporuke narudžbe.