Proizvod dostupan

Sigurna kupovina

Besplatna dostava

Sigurna kupovina

CIJENA:

Original price was: 11.00 KM.Current price is: 10.00 KM.

CIJENA:

Original price was: 11.00 KM.Current price is: 10.00 KM.

Sastav: stolisnik, prirodni glicerin i medicinska destilovana voda

Kako koristiti: 3x dnevno po 25 – 30 kapi u 1 dcl (decilitar) vode, čaja ili soka. Koristiti samo u razrijeđenom obliku.

Stolisnik - bezalkoholna tinktura 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

Stolisnik - bezalkoholna tinktura 30 ml

Pomoć prilikom narudžbe:

 • Zato što kupujete po najpovoljnijim cijenama i uslovima na tržištu.
 • Zato što ste potpuno sigurni svi proizvodi su zapakovanu u originalnoj ambalaži.
 • Zato što znate da će kupljeni proizvod, bez ikakvih dodatnih troškova, na vašu adresu stići u najkraćem mogućem roku.
 • Zato što znate da je vaša kupovina 100% sigurna, brza i jednostavna.
 • Zato što u slučaju da primjetite da je kupljeni proizvod oštećen prilikom transporta ili pogrešan, imate pravo da isti vratite, te dobijete drugi ili ostvarite povrat novca.

Sve proizvode dostavljamo brzom poštom, besplatno za sve narudžbe iznad 50 KM. Besplatnu dostavu vršimo na području Tuzlanskog kantona ali i u ostalim gradovima u zavisnosti od potražnje samih proizvoda.

U roku od 24 sata imate pravo na prijavu ukoliko ste dobili proizvod koji je oštećen. Ukoliko se utvrdi da je Vaša prijava opravdana, možete dobiti novi proizvod ili povrat ukupnog iznosa novca.

Ljekovita svojstva:

 • Antiseptik
 • Dubinsko čišćenje krvi
 • Koristi se u kozmetici
 • Djeluje i liječi kao kupelj ili oblog kod ispucanih ruku, ranjive prsne bradavice,
 • Psorijaze
 • Kod nervnih poremećaja rashlađivanjem čajem od stolisnika
 • Povoljno djeluje kod liječenja dijabetesa, naročito u početnom stadiju.
 • Kod ženskih bolesti i pms-a.
 • Djeluje protuupalno
 • Tonificira probavni sustav
 • Vaša jela možete obogatiti i zdravim začinima poput ružmarina, metvice, peršina, stolisnika koji koristi se za čišćenje organizma i regulira znojenje,ali i mnogih drugih. A ako želite osjećaj slatkoće dodajte malo đumbira, cimeta, oraščića ili vanilije.

Djelovanje: stolisnik spada u gorke droge pa se koristi za liječenje bolesti želuca i crijeva, jakih

krvavih hemoroida, te kod problema s jetrom, žuči, i jake žgaravice.

Osim ovog on djeluje protuupalno i spazmolitski (ublažava grčeve).

Čaj od stolisnika pobuđuje rad bubrega, pospješuje cirkulaciju, smanjuje teškoće uslijed reume i gihta, koristan je ženama kod menstrualnih tegoba i bijelog cvijeta, pomaže kod unutarnjih krvarenja i krvarenja iz nosa.

Stolisnik djeluje slično kao kamilica: koleretički, baktericidno, spazmolitički, kao adstrigens.

Pomaže kod dispepsije kod nedovoljno izraženog apetita, grčevitih smetnji želuca i crijeva, menstruacijskih tegoba i krvarenja. Katkada se koristi kao diuretik kod visokog tlaka, pomaže kod smetnji u cirkulaciji i suženju krvnih žila.

Svojom snagom u pročišćavanju krvi može iz tijela odagnati mnoge višegodišnje bolesti.

Ljekovito djelovanje: teško da druge ljekovite biljke, izuzevši kamilicu, ujedinjuju u sebi tako mnoge i tako djelotvorne ljekovite snage kao stolisnik. Radi visokog sadržaja gorkih tvari i eteričnog ulja stolisnik se u prvom redu ubraja u gorke droge.

Radi toga je ljekovito djelovanje stolisnika naročito povoljno kod raznih oboljenja crijeva i želuca, bilo za otklanjanje pomanjkanja apetita, otklanjanje nadutosti, kod grčeva u crijevima i želucu ili za liječenje upala: upale debelog crijeva (kolitis) ili upale želuca (gastritis), čaj od stolisnika povećava aktivnost crijevnih žlijezda, otklanja pojave vrenja, začepljenost, smetnje u jetri i žučne grčeve.

Radi znatnog sadržaja kalija pobuđuje uredan rad bubrega, jer izaziva, potpuno bez nadražaja, pojačano izlučivanje mokraće.

Svi ti povoljni utjecaji na cjelokupan probavni trakt te oživljavajući porast povratnog toka venozne krvi srcu, olakšavaju i pospješuju krvotok, a time ponovo dolazi do poboljšanja rada srca.

Redovno uživanje svježeg soka stolisnika otklanja probadanja koja uzrokuju deformacija srčanog mišića (myodegeneratio cordis) ili stenokardije (angina pectoris). (Flamm.)

Velika ljekovitost svježeg soka stolisnika — on se mora uzimati sasvim svjež i ne smije prijeći u stanje fermentiranja — objašnjava se naročitim sadržajem klorofila, koji uzrokuje povoljan poticaj organa za stvaranje krvi, čime se čitav organizam jača i snaži, te se povećava otpornost i znatno smanjuje sklonost prema raznim bolestima.

Djelovanje stolisnika na poboljšanje i čišćenje krvi pomaže da se brzo smanje teškoće uslijed gihta i reumatizma ako bolesnik slijedi i sve ostale upute liječnika. Njegovo djelovanje je povoljno i u liječenju šećerne bolesti, naročito u početnom stadiju.

Daljnje je područje ljekovitosti stolisnika kod raznih vrsta unutarnjih krvarenja — kod krvavog kašlja, krvi u pljuvački, krvarenja hemoroida, krvarenja iz debelog crijeva te krvarenja iz nosa i bubrega, a liječi se i preslaba menstruacija, odnosno, prekomjerno krvarenje.

Ova se suprotnost objašnjava činjenicom što stolisnik ima sve uvjete da sva ta krvarenja smiruje.

Kod bijelog cvijeta pokazuje stolisnik vrlo dobre uspjehe, uziman kao čaj ili mlačan čajni oparak, upotrijebljen kao sredstvo za ispiranje.

Radi toga se ženama ne može dovoljno preporučiti stolisnik, te bi mnoge brige, zlovolja i nelagodnosti nestale kad bi žene više upotrebljavale ovaj ljekoviti i pri tom potpuno bez nadražaja prirodni lijek.

Za ljudsku prehranu, za jelo, bere se već u rano proljeće od veljače do lipnja i ponekad ponovo u jesen. Jestivi su posve mladi i nježni listovi. Mladi listovi imaju aromatičan miris po eteričnom ulju pa se dodaju salatama, varivima i svježem siru.

Kod psorijaze se uz obloge i kupelji moraju provesti i kure čišćenja krvi. Isto se upotrebljava i kod angine pektoris

Sastav: stolisnik, prirodni glicerin i medicinska destilovana voda

Kako koristiti: 3x dnevno po 25 – 30 kapi u 1 dcl (decilitar) vode, čaja ili soka. Koristiti samo u razrijeđenom obliku.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Način čuvanja: na suhom i tamnom mjestu po mogućnosti u hladnjaku.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama ni djeci.

Osobe s osjetljivim želucem, čirom na želucu, bolestima jetre, žuči i sa žučnim kamencima ili s drugim akutnim komplikacijama, ne bi smjele uzimati plućnjak ni u kojem obliku.

 

Stolisnik - bezalkoholna tinktura 30 ml

Original price was: 11.00 KM.Current price is: 10.00 KM.

Plaćanje vršite dostavnoj službi prilikom isporuke narudžbe.